Aktivnosti
Osim što se u našim apartmanima možete odmoriti i zaboraviti sve probleme, uz kupanje i sunčanje na obližnjim plažama s predivnim mirisima otoka i obližnjih maslinika, predlažemo Vam također i aktivan odmor na Dugom otoku. Mogućnosti su sljedeće:


Biciklizam
Ako ste avanturist ili tek aktivni turist, upoznavanje otoka biciklom jedno je od najljepših iskustava koje možemo istaknuti. Otok pruža mogućnost obilaska uređenim biciklističkim stazama koje se protežu cijelom njegovom dužinom, a iz apartmana Zmaj biciklima se može doći do svjetionika Veli rat (Lanterne) relativno nezahtjevnom stazom koja je pogodna za sve namjernike. Zahtjevniji i iskusniji biciklisti mogu uživati u težim rutama koje presjecaju otok posvuda. Ali jedno je sigurno – i jedni i drugi svjedočit će nevjerojatnim pogledima na okolicu i akvatorij koji okružuje Dugi otok. Odmor na odabranim putevima možete pronaći u pitoresknim malim mjestima koje otok skriva i prepoznatljivi su začin otočkoj mirnoći.


Planinarenje
Dugi otok nije visok, najveća nadmorska visina je samo 338 metara. Unatoč tome, popeti se možete na brdo Orljak (301 metar nadmorske visine). Staza je markirana. Malo teži uspon opravdati će spektakularan pogled s vrha na čitav zadarski akvatorij.
Penjanje
Na Dugom otoku nalazi se i uređeno penjalište, između mjesta Luka i mjesta Savar, u starom kamenolomu, nazvano 'Stara Kava'. Do sada je uređeno pet sportskih smjerova težine 4b+, dok je u pripremi još pet smjerova do težine 8.
Ribolov
U blizini apartmana Zmaj nalaze se stijenoviti dijelovi obale s kojih možete baciti udicu i zaboraviti na sve probleme. Također, ako ste zaljubljenik u ovu vrstu aktivnosti, loviti ribu možete i s našeg malog brodića s kojim se možete otisnuti i malo dalje od obale.